Sağlıklı Beslenme Listesinde Gerekli Besin Grupları
Yeterli ve dengeli beslenmek, tüm vücut sistemlerinin normal fonksiyonlarını yerine getirilmesini sağlayarak genel vücut sağlığını korumanın önemli bir parçasını oluşturur.
Probiyotik Dünyası bölümüne göz atın, doğru probiyotik kullanımının sevdikleriniz ve kendiniz için neden önemli olduğunu öğrenin.
Yeterli ve dengeli beslenmek, tüm vücut sistemlerinin normal fonksiyonlarını yerine getirilmesini sağlayarak genel vücut sağlığını korumanın önemli bir parçasını oluşturur.
Gıda takviyesi çeşitleri, vücudun normal işleyişini desteklemeye ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerdir.
Chia tohumu faydaları ile ön plana çıkan ve yapısında antioksidanlar, mineraller, lif ve omega-3 yağ asitleri gibi çok sayıda yararlı bileşik içeren bir bitkidir.
Kabızlık, dünya çapında en çok yaşanan sindirim sistemi problemlerinden biridir.
Ramazanda direnç kazanımını sağlayarak bedenen ve ruhen olgunlaşması amaçlanır.
Sağlıklı yiyecek seçimleri yapmak, hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
Her gün milyonlarca insan; yaptığı her işten, haz almaya ve mutlu olmaya çalışır.
Fermente gıdalar, gıda bileşenlerinin enzimatik etki yoluyla farklı özelliklere sahip yiyecek veya içeceklere dönüştürülmesidir.
Genel vücut sağlığının korunmasında önemli rol oynayan lifli gıdalar, yeterli ve dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır.
Otonom sinir sistemi; nefes almak, yiyecekleri sindirmek ya da terlemek gibi vücudun bilinçsiz olarak yaptığı yaşamsal faaliyetleri kontrol eder.
Solunum, sindirim, terleme, idrar gibi metabolik faaliyetlerin tamamında su kullanılır.
Sağlıklı meyve ve sebzeler günlük beslenme programının önemli bir parçası olduğunda bu, pek çok farklı sağlık faydası sağlayabilir.
Halsizlik, bitkinlik ve yorgunluk, efora bağlı ya da efordan bağımsız olarak gelişebilir
Aşırı kilo özellikle obezite; üreme ve solunum sisteminde bozukluklar meydana getirir.
Yoğun iş yaşamı, sorumluluklar, gelecek kaygısı ve daha birçok faktör, kişinin kendini baskı altında hissetmesine neden olabilir.
Sporcu ve zayıflama diyetlerinde sıklıkla adını duyduğunuz yulaf ezmesi, kökeni çok eskilere dayanan bir tahıl ürünüdür.
Vücut stres ile karşı karşıya kaldığında savaş ya da kaç tepkisi verir.
Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en temel koşulu, kuşkusuz sağlıklı beslenmektir.
Metabolizma, diyet ile alınan besinlerin vücut tarafından kullanılabilmesi için enerjiye dönüştürülmesinden sorumludur.
Vücudun enerji ihtiyacını karşılayan tüm kimyasal reaksiyonlar, metabolizma şeklinde tanımlanabilir.
Yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı bir hayat tarzına sahip olmak için metabolizmanın hızı büyük önem taşır.
Yoğurt, sütün bakteriyel fermentesiyle elde edilen ve dünya çapında popüler olan bir süt ürünüdür.
Kabızlık, bağırsak hareketlerindeki azalmaya bağlı olarak gelişen ve kişide rahatsızlık hissi yaratan bir sindirim sistemi problemidir.
Dünya çapında pek çok kültürün temel gıdalarından biri olan kefir sağlık üzerindeki faydalı etkilerinden dolayı son yılların popüler besinleri arasındadır.
Bağışıklık sistemi vücudu enfeksiyonlara yakalanma riskinden koruyan doğal bir savunma mekanizmasıdır.
Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminin normalde vücudu korumak için tasarlanmış olan kendi hücrelerine karşı anormal bir şekilde tepki vermesi sonucu ortaya çıkan hastalıklardır.
Güçlü bir bağışıklık sistemi, vücudun soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı savunmasını destekler.
Beta karoten, karotenoid adı verilen bir madde türüdür ve karotenoidler havuç, tatlı patates ve kayısı gibi bitkilere kırmızı, turuncu ve sarı renklerini verir.
Bağışıklık sistemi, hücre, organ, protein ve doku ağına sahip karmaşık bir yapıdır.
Ruh halinin kişinin sağlık durumunu etkilediği araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek.
Bağışıklık sistemi, organlar, beyaz kan hücreleri, antikorlar ve kimyasallardan oluşan bir ağ olarak tanımlanabilir.
İnflamatuar bağırsak hastalıkları (İBH), bağırsakları etkileyen kronik bir iltihaplanma durumunu ifade eder.
"Süt ishal yapar mı?" sorusu, beslenmeyle ilgili ortaya çıkan bir yanılgıyı ifade edebilir.
Kronik ishal, sindirim sisteminde uzun süre devam eden ve tekrarlayan bir ishal türüdür.
Ameliyat sonrası kabızlık, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir.
Diyette kabızlık, diyet yaparken düzensiz dışkılama, dışkının sertleşmesi, tuvalet ihtiyacını gidermekte zorlanma ve genel olarak bağırsak hareketlerinin yavaşlaması durumudur.
Sindirim sistemi, vücudun kullanması için yiyecekleri besin maddelerine ayırır ve enerjiye dönüştürür.
Kabızlık, bağırsak hareketlerinin seyrek aralıklarla olduğu bir rahatsızlık durumudur.
İshal, en çok yaşanan sindirim sistemi problemleri arasında yer alır.
Bağırsak enfeksiyonu ince ve kalın bağırsağın bakteri, virüs gibi çeşitli mikroorganizmalar nedeniyle iltihaplanmasıdır.
Bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına bağlı olarak dışkı çıkarmada zorlanma şeklinde tanımlanır.
Yemek sonrası midede gaz, şişkinlik ve ağrı hissi şeklinde görülen hazımsızlık, oldukça yaygın bir durumdur.
Kabızlık nasıl geçer sorusunun cevabı sıklıkla merak edilen konular arasında bulunur.
Tüketilen besinlerin daha küçük moleküllere ayrılması ve hücrelere dağıtılmasında görev alan organ sistemidir.
Karın şişkinliği, midede bulunan fazla gazın verdiği rahatsızlık olarak bilinir.
İnsan sağlığı için zararlı iken bir kısmı sindirim süreci için faydalıdır.
Sağlıklı insanlar günlük olarak önemli miktarda bağırsak gazı (gaz) üretirler.
Nüfusun büyük çoğunluğunda yaygın olarak görülen sağlık sorunlarındandır.
Bağırsak sağlığımız ve beslenme alışkanlığımız birbiriyle oldukça bağlantılıdır.
Kronik yüksek stres, bağırsak sağlığını olumsuz etkiler.
Vücudun içinde ya da üzerinde yaşayan çok sayıda mikrobiyal hücrelerden oluşur.
Bağırsaklar, yiyeceklerin sindirildiği basit bir yapı olarak görülmüştür.
Bağırsaklarda şişkinlik, gerginlik ve gaz sorunu hemen herkes tarafından hayatının bir bölümünde yaşanır.
Bağırsaklar bilinen 1000 kadar bakteri türüne ev sahipliği yapar.
Sağlıklı bir bağırsak fonksiyonuna sahip olmak için yardımcı olur.
Bebeklerde karın şişkinliği, aileleri sıklıkla endişelendiren konulardan biridir.
Kabızlık, sert, kuru bağırsak hareketleri ya da haftada üç defadan daha az dışkı yapmak olarak tanımlanabilir.
Çocuklarda kabızlık, tipik olarak 1 haftada 3’ten daha az dışkılamanın olduğu, seyrek bağırsak hareketleri olarak tanımlanabilir.
Bebeklerde kabızlık doğumdan sonra sıklıkla rastlanabilen bir durumdur.
Pek çok farklı bitki çayının farklı sağlık sorunları için tüketildiği bilinir.
Geçirgen bağırsak sendromu bağırsakların iç kısmını etkileyen bir rahatsızlıktır.
Gastrointestinal sistem olarak da adlandırılan mide ve bağırsakları etkileyen yaygın bir hastalıktır.
Besinler vücut tarafından sindirilir ve yararlı olan besin bileşenleri kan dolaşımına verilir.
Bağırsakları kolayca boşaltmak, iyi bağırsak sağlığının önemli bir parçası olarak kabul edilir.
Gaz sıkışması, vücut içinde birikmiş gazın normalden daha fazla olduğu durumdur.
Kronik kabızlık, dışkılama sıklığında azalma, dışkının sertleşmesi ve dışkılama sırasında zorlanma ile karakterize bir durumdur.
Kabızlık, hemen herkesin hayatında bir kez dahi olsa yaşadığı yaygın bir sindirim sistemi bozukluğudur.
Prebiyotik besinler, insan vücudundaki probiyotik bakterilerin (genellikle bağırsaklarda bulunan yararlı bakteriler) beslenmesine yardımcı olan özel lifli bileşenlerdir.
Ağız ve bağırsaklarda doğal olarak bulunan bir probiyotik türüdür.
Probiyotikler, özellikle sindirim sistemi için faydalı olabilen canlı bakteri ve mayalardır.
Probiyotik “yeteri miktarda tüketildiğinde insan sağlığı üzerinde yararlı etki gösteren canlı mikroorganizmalar” olarak ifade edilir.
Probiyotik alımıyla beklenilen yarar bakımından ürün seçiminde hekiminize danışmanız önerilir.
Tüketildiğinde bağırsak floranız ve vücudunuz için yararları olan canlı mikroorganizmalardır.
İhtiyacınız olan probiyotikleri tükettiğiniz besinler aracılığı ile ve yeterli miktarda alamayabilirsiniz.
Hemen her yaşta görülebilen ve yaşam kalitesini etkileyen kabızlık, genellikle haftada 3 kez ve daha az dışkılama olarak tanımlanır.