Probest Digestive
Lactobacillus
plantarum 299v 
içerir.

L.plantarum 299v
100’den fazla klinik
çalışması
vardır

Probest Digestive, rehberlerin önerdiği suş ve dozda probiyotik içerir.

İçeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

11 yaş ve üzeri kullanıma uygundur.

20 kapsül içerir.

Probest Digestive Hakkında

Probest Digestive içerisinde probiyotik mikroorganizma olarak Lactobacillus plantarum 299v kısaca Lp299v adı verilen bir bakteri suşu bulunmaktadır. Lp299v’nin keşfi ve karakterizasyonu, 200’den fazla araştırmacının 100’den fazla yayında belgelenen çalışmalarına dayanmaktadır.

Lp299v’nin özellikleri in vitro ve in vivo çalışmalar yanı sıra, insanlarda yapılmış 50’den fazla klinik çalışmayla araştırılmış ve insan sağlığı üzerinde birçok önemli etkisi kanıtlanmıştır.

Bu bilgi zenginliği Lp299v suşunu, dünyanın en iyi belgelenmiş probiyotik bakterilerinden biri yapmaktadır. Yürütülen klinik çalışmalara göre, tavsiye edilen doz 1010 koloni oluşturan birim bir başka deyişle cfu’dur.

1991’de keşfedilen bu suşun bir probiyotik ürün olarak “Probest Digestive” adıyla kullanıma sunulması 2005’i bulmuştur. Ülkemizde 2019 başından bu yana Probest Daycestiv olarak kullanıma sunulmuştur.

Probest Digestive-Formülü

20 kapsülden oluşan bir kutu Probest Digestive’in, her kapsülünde 10 milyar cfu (kob) Lactobacillus plantarum 299v bulunmaktadır.

<p><strong>1986</strong><br />
Research starts<br />
and the Probi journey begins</p>

1986
Research starts
and the Probi journey begins

1991
Probi AB
founded

<p><strong>1991</strong><br />
Probi AB<br />
founded</p>
<p><strong>1991</strong><br />
LP299V®<br />
patent registered</p>

1991
LP299V®
patent registered

1994
Launch of ProViva®(Danone)
first functional food
with LP299V®

<p><strong>1994</strong><br />
Launch of ProViva®(Danone)<br />
first functional food<br />
with LP299V®</p>
<p><strong>2000</strong><br />
Positive results from<br />
Probi IBS study published</p>

2000
Positive results from
Probi IBS study published

2005
Launch of Probi
Digestis® Gastro Concept

<p><strong>2005</strong><br />
Launch of Probi<br />
Digestis® Gastro Concept</p>
<p><strong>2010</strong><br />
Launch of Probi Defendum®<br />
Immune concept</p>

2010
Launch of Probi Defendum®
Immune concept

2010
Launch of Probi
branded consumer healthcare

<p><strong>2010</strong><br />
Launch of Probi<br />
branded consumer healthcare</p>
<p><strong>2011</strong><br />
First consumer healthcare<br />
agreement in the US<br />
with Pharmative fot Nature Made</p>

2011
First consumer healthcare
agreement in the US
with Pharmative fot Nature Made

2014
Probi delivers large
volumes to NBTY for
the US market

<p><strong>2014</strong><br />
Probi delivers large<br />
volumes to NBTY for<br />
the US market</p>
<p><strong>2015</strong><br />
Launch of Probi<br />
FerroSorb® Iron<br />
absorption concept</p>

2015
Launch of Probi
FerroSorb® Iron
absorption concept

2016
Multi-market agreement
with Ipsen signed

<p><strong>2016</strong><br />
Multi-market agreement<br />
with Ipsen signed</p>
<p><strong>2016</strong><br />
Probi acquires<br />
Nutraceutix in the USA</p>

2016
Probi acquires
Nutraceutix in the USA

2017
Launch of several
new produtcs and
extended global offering

<p><strong>2017</strong><br />
Launch of several<br />
new produtcs and<br />
extended global offering</p>

Klinik çalışmalar kitaplığı

Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843) improves symptoms of irritable bowel syndrome.

AUTHORS: Ducrotté P, Sawant P, Jayanthi V.
PUBLICATION: World J Gastroenterol. 2012;18(30):4012-8.
 

ÇALIŞMAYI OKUYUN

A controlled, double-blind, randomized study on the efficacy of Lactobacillus plantarum 299V in patients with irritable bowel syndrome

AUTHORS: Niedzielin K, Kordecki H, Birkenfeld B
PUBLICATION: Eur J Gastroenterol Hepatol. 2001;13(10):1143-7.

ÇALIŞMAYI OKUYUN

 

Alteration of intestinal microflora is associated with reduction in abdominal bloating and pain in patients with irritable bowel syndrome

AUTHORS: Nobaek S, Johansson M L, Molin G, Ahrné S, Jeppsson B
PUBLICATION: Am J Gastroenterol. 2000;95(5):1231-8.
 

ÇALIŞMAYI OKUYUN

Survival of Lactobacillus plantarum DSM 9843 (299v), and effect on the short-chain fatty acid content of faeces after ingestion of a rose-hip drink with fermented oats

AUTHORS: Johansson M L, Nobaek S, Berggren A, Nyman M, Björck I, Ahrné S, Jeppsson B, Molin G
PUBLICATION: Int J Food Microbiol. 1998;42(1-2):29-38.

ÇALIŞMAYI OKUYUN

The effect of Lactiplantibacillus plantarum 299v together with a low dose of iron on iron status in healthy pregnant women: A randomized clinical trial

AUTHORS: Axling U, Önning G, Martinsson Niskanen T, Larsson N, Hansson S R, Hulthén L
PUBLICATION: Acta Obstet Gynecol Scand. 2021 Apr 21. (epub ahead of print)

ÇALIŞMAYI OKUYUN

A lactic acid-fermented oat gruel increases non-haem iron absorption from a phytate-rich meal in healthy women of childbearing age

AUTHORS: Bering S, Suchdev S, Sjoltov L, Berggren A, Tetens I, Bukhave K
PUBLICATION: Br J Nutr. 2006;96(1):80-5.

 

ÇALIŞMAYI OKUYUN

Probiotic strain Lactobacillus plantarum 299v increases iron absorption from an iron-supplemented fruit drink: a double-isotope cross-over single-blind study in women of reproductive age

AUTHORS: Hoppe M, Önning G, Berggren A, Hulthén L
PUBLICATION: Br J Nutr. 2015; 114(8): 1195–1202.

ÇALIŞMAYI OKUYUN

Freeze-dried Lactobacillus plantarum 299v increases iron absorption in young females—Double isotope sequential single-blind studies in menstruating women

AUTHORS: Hoppe M, Önning G, Hulthén L
PUBLICATION: PLoS One. 2017; 12(12): e0189141.
 

ÇALIŞMAYI OKUYUN

The Effect of Lactobacillus plantarum 299v on Iron Status and Physical Performance in Female Iron-Deficient Athletes: A Randomized Controlled Trial.

AUTHORS: Axling U, Önning G, Combs MA, Bogale A, Högström M, Svensson M.
PUBLICATION: Nutrients. 2020;12(5):1279.

ÇALIŞMAYI OKUYUN

Treatment of IBS with Lactobacillus plantarum 299v: Therapeutic success increases with length of treatment – real-life data of a non-interventional study in Germany 

AUTHORS: Krammer H, Storr M, Madisch A, Riffel J 
PUBLICATION: Z Gastroenterol 2021; 59(02): 125-134
 

ÇALIŞMAYI OKUYUN

Yardımcı maddeler;

  • Patates nişastası, Magnezyum stearat (E470b) ve Hidroksipropil metil selüloz.
  • Patates nişastası dolgu maddesidir; prebiyotik özelliği yoktur.
  • Magnezyum stearat (E470b) bitkisel kökenlidir.
  • Hidroksipropil metil selüloz ise ladin ve çam ağaç kökenli reçineden oluşan, kapsülün hammadesidir.
  • Lactobacillus plantarum 299v, Probi’nin insan barsak mukozasından izole ettiği ilk suştur.
  • L.plantarum 299v sporsuz, çubuk şeklinde, tekli, çiftli veya kısa zincirler oluşturan bakterilerdir.
  • L. plantarum 299v sağlıklı insanların oral ve intestinal mukozasında doğal olarak bulunur.
  • Anaerobik koşullar altında glukozdan laktik asit üretir, mono-, di-, ve tri-sakkaritlerin büyük bölümünü fermente eder.

 

Probi-Abdi İbrahim Probiyotikte Kalite

  • Probiyotiklerimizin stabilitesini ve raf ömrünü en üst düzeye çıkaran ortamlarda dikkatli işleme
  • Tüm bileşenlerin ve bileşenlerin kapsamlı ve tutarlı testi
  • Eşsiz kalite kontrol
  • Doğru, canlı probiyotik sayım yöntemlerinin uzun bir geçmişine sahip özel bir mikrobiyoloji laboratuvarı
  • Probiyotik tozlar, tabletler ve kapsüller üreten 30 yılı aşkın deneyime sahip özel üretim tesisleri