probest logo
Probiyotik içeren besinler, turşu, yoğurt, peynir

Probiyotikler, tüketildiğinde bağırsak floranız ve vücudunuz için yararları olan canlı mikroorganizmalardır. Kötü bakterilerin büyümesini yavaşlatabilir, sindirim sistemini iyileştirebilir, depresyonu azaltabilir ve kalp sağlığını geliştirebilirler.

Probiyotikleri, probiyotik içeren besinler sayesinde gıdalardan alabilirsiniz. Ancak ihtiyacınız olan probiyotikleri tükettiğiniz besinler aracılığı yeterli miktarda alamayabilirsiniz. Probiyotikleri takviyelerden almak daha etkili ve güvenli olabilir.

Gerekli Probiyotikleri Besinlerden Alamaz mıyım? ” adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Probiyotik içeren besinler listemiz;

Turşu

Turşular probiyotik bir gıda olarak kabul edilir; turşular sık ve düzenli aralıklarla tüketilirse bağırsakta yer alan yararlı mikroorganizmaların popülasyonuna ve çeşitliliğine katkıda bulunabilir.

Lahana Turşusu

Lahana turşusu için ayrı bir parantez açmak gerekiyor, tam bir faydalı bakteri deposu olan lahana turşusu kültürümüzde yer edinmiş bir besindir ve içerisinde probiyotik barındırır.

Salamura Zeytin

Zeytin, nesillerdir yemek kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinin tuzlu su ile sertleştirilmiş bir türü olan salamura zeytin bir probiyotik kaynağıdır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi iyi bir probiyotik kaynağı mıdır? Tam anlamıyla bir probiyotik kaynağı olmasa bile kan basıncını kontrol etmeye ek olarak kolesterol düzeylerini kontrol altında tutması, insülin seviyesini azaltması gibi özellikleriyle probiyotik besinlerden aldığınız verimi artırır.

Kombuça

Kombuça, içeriğinde antioksidan ve probiyotik barındıran bir çay. Psikolojik sağlık, bağırsak sağlığı ve bağışıklık sistemine olan olumlu etkileriyle biliniyor.

Parmesan Peyniri

Tüm peynir türleri probiyotik içermez. Parmesan peyniri pastörize edilmemiş sütle yapılır, bu nedenle faydalı bakteriler ısıtılarak ölmez. Parmesan peyniri protein, kalsiyum gibi önemli besinleri içerdiği gibi probiyotik de içerir.

Menü